Havacılık ve Teknolojinin Buluşma Noktası
Havalimanlarının yoğunluk ve kapasite değerlendirmeleri ile master plana esas trafik analizlerini ve tahminlerini Haritaevi'ne yaptırabilirsiniz.
22421
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22421,page-child,parent-pageid-22485,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline-bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Trafik Tahmin Analizleri ve Çalışmaları

TRAFİK TAHMİN

İlk olarak, trafik tahmininin kapsamı önemlidir. Dolayısıyla dayanılan veriler, standart ve mevzuata uygun olarak; gerçekleşme dönemine aittir.

Tahminler, hükümetlere düzenli olarak sivil havacılığın geliştirilmesinde yardımcı olmak ve hava trafik kontrolü, terminal tesisleri, erişim yolları, pistler, taksi yolları ve apronlar gibi hava sahası ve havaalanı altyapılarının planlanmasına yardımcı olmak için kullanılmaktadır. Genel olarak tahmin yöntemleri üç kategoriye ayrılabilir: kantitatif veya matematiksel analiz, nitel veya yargılayıcı analiz ve ilk iki yöntemin bir birleşimi olan karar analizi. Tahmin süresi kısa, orta ve uzun vadeli olarak sınıflandırılabilir. Bu süre, söz konusu uygulamanın türüne bağlı olarak değişebilir. Çalışmaları tahmin ederken, havaalanı ortamı ve ulaşım yöntemleri değerlendirilmelidir. Bölgenin ve havaalanının bulunduğu şehrin nüfusu, ülke veya havaalanındaki önemli gelişmelerin etkisi, havaalanının yoğunluğu, mevsimsel özellikler ve havaalanı trendindeki değişimler incelenmelidir.

Çalışmanın yasal temeli, ihale sözleşmesi kapsamında işveren tarafından belirlenir.

Çalışma, raporunda “Literatür ve Metodoloji” bölümünde belirtilen ana dokümanlar dikkate alınarak uluslararası standartlara ve mevzuata uygun olarak yürütülmektedir. Özellikle ICAO Doc 8991-I ile tanımlanan tahmin yöntemleri dikkate alınmaktadır.

Çalışma, Master Planlarda kullanılabilecek uçak, yolcu, bagaj ve kargo trafiğini tahmin etmeyi amaçlamaktadır.

Doğal olarak, Haritaevi tarafından yüklenici olarak yürütülen çalışmada değerlendirilen konular, işveren tarafından stratejik planlama ve / veya iş geliştirme açısından dikkate alınabilir.

Çalışmalarımız;

  • Zaman Serileri ve Ekonometrik Tahminlerle Benzersiz Metodoloji,
  • Uçak, Yolcu, Kargo ve Bagaj Parametreleri için Alt Kırılımlarda Uzun-Orta-Kısa Vadeli Tahminler,
  • Ekonometrik ve Demografik Veri Analizi ve Tahminleri,
  • Pik (Tepe) Analizi,
  • Farklı Senaryolarda Tahminler,
  • Saatlik, Günlük, Aylık, Mevsimlik ve Yıllık Analizler,
  • Havaalanları Arasındaki Mesafeli Trafik Akışı Çalışması,

yukarıdakileri ve daha fazlasını içermektedir. Tahminlerimizi periyodik olarak yapıyoruz ve düzenli olarak bülten yayınlıyoruz.

En İyi ve En Sürdürülebilir Operasyon Tasarımlarını Yaratıyoruz.

Yetkili Makamların Kabulüne Göre Değerlendirilen Rota Takibi Çalışma Alanlarımız Arasındadır.

Yolcu Profilleri, Gerçekleşme Verileri Bizim İçin Önemlidir.

SABİHA GÖKÇEN ULUSLARARASI HAVALİMANI

İstanbul Sabiha Gökçen (ISG) Uluslararası Havaalanı için 2017-2037 Uzun Dönem Trafik Tahmini çalışması yaptık. Havalimanı Master Plan çalışmalarında trafik tahmin esas alınacak, bu çalışmaya göre kapasite değerlendirmesi yapılacaktır. Bu kapsamda, pek çok alt kırılım incelenmiştir. İyi, orta ve kötü olmak üzere üç senaryo üzerinde durulmuştur. Türkiye ve İstanbul için son 7 ve son 10 yılın veri setlerine dayanan zaman serisi ve ekonometrik tahminlerimizin gerçek “Orta Senaryo” yu oluşturduğunu varsaydık.

CAPE TOWN ULUSLARARASI HAVALİMANI

Trafik tahmininin amacı, havaalanına gelecekteki talebi öğrenmek ve buna göre kapasiteyi arttırmaktır. Farklı kültürlerin havacılık sektörlerini inceliyoruz ve mevsimsel yapıları için öngörülerde bulunuyoruz. Cape Town Uluslararası Havaalanı (CPT) çalışmamız kısa vadeli tahminlere bir örnektir.

PROJELERİMİZ